Цибуля та часник часто псуються за лічені дні через неправильне зберігання у шафі чи холодильнику, де їм бракує повітря.
Як зберегти ці овочі щонайменше на 3 місяці, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Через брак повітря цибуля та часник швидко стають м'якими та починають пліснявіти. Проте експертка з домашніх лайфхаків Брук Федіган поділилася старим, перевіреним методом її матері, який дозволяє зберегти ці овочі свіжими до трьох місяців. Все, що вам знадобиться, - це паперовий пакет і діркопробивач.
Може здатися дивним, але папір - найкращий матеріал для зберігання цибулі та часнику. Він має пористу структуру, що дозволяє повітрю вільно циркулювати навколо овочів.
Цибуля та часник з часом виділяють вологу. У закритому просторі це створює вологе середовище, що призводить до гниття. Паперовий пакет дозволяє волозі швидко випаровуватися, водночас захищаючи овочі від світла та пошкоджень.
Проста інструкція, яка працює
У холодильнику: там для них занадто холодно і волого.
Біля вікна: сонячне світло змусить їх проростати.
Біля плити чи духовки: тепло прискорить псування.
У захаращених місцях: погана циркуляція повітря також призведе до накопичення вологи.