Гості будуть у захваті. Як оригінально подати "шубу": шеф-кухар поділився авторським рецептом
Шеф-кухар розповів, як оригінально подати "шубу" (фото: Freepik)
Традиційну "шубу" можна приготувати в нестандартному форматі - без оселедця та у вигляді закуски.
Авторською інтерпретацією популярної страви в інтерв'ю РБК-Україна поділився шеф-кухар Василь Данильчук.
Як нестандартно подати шубу
Для модернізації страви шеф вирішив подати "шубу" на тості з гречаного хліба. Також класичний оселедець він замінює на мариноване філе.
"З філе потрібно видалити всі кістки, додаємо до нього сіль, цукор, пластівці чилі, ягоди ялівцю та лимонний фреш. На одну добу залиште в холодильнику, і зранку риба буде готова та смачна", - ділиться рецептом маринаду шеф.
Василь закликає не боятися експериментів і змінювати складники залежно від власних смакових уподобань.
Зокрема, замість оселедця або товстолоба можна використати слабосолений лосось.
Також до "шуби" можна додавати авокадо, якщо хочеться більш м'якої та маслянистої текстури. Втім, експерт застерігає: авокадо не завжди добре поєднується з традиційними овочами, зокрема картоплею чи морквою.
Натомість воно вдало комбінується з цибулею, тому в такій версії страви картоплю можна взагалі прибрати.
Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар назвав базові речі, які мають бути на кухні
- Названо найкращу форму для випікання чизкейка
- Найкращі способи дуже швидко розм'якшити вершкове масло