Насіння болгарського перцю часто викидають під час приготування, вважаючи його несмачним або навіть шкідливим. Чи справді воно становить небезпеку для здоров’я?
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Насіння перцю не є токсичним і легко перетравлюється організмом. За даними PMC, насіння містить значну кількість білка, харчових волокон та олії.
Насіння може мати гіркуватий присмак, що не подобається деяким людям.
Через це багато кухарів зазвичай видаляють їх перед приготуванням - не через небезпеку, а через покращення смаку та текстури страви.
У старих плодах насіння часто темніє чи стає зморщеним. Це не робить його небезпечним, але погіршує смакові якості.
До того ж людям із проблемами травлення чи алергією на пасльонові рослини (томат, баклажан, картопля, перець) краще уникати насіння.
Тверде насіння може бути неприємним або навіть пошкодити зубні протези чи викликати дискомфорт під час жування.
Насіння болгарського перцю зазвичай досить гіркуваті й тверді, тому їх рідко використовують у страві спеціально. Проте їх можна додавати, якщо правильно обробити, наприклад:
Вас може зацікавити: