Неправильне зберігання навіть найякіснішого сиру може зіпсувати його смак і текстуру вже за кілька днів. Найпоширеніші помилки - неправильне пакування та зберігання, які створюють ідеальні умови для розвитку цвілі та бактерій.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Багато хто думає, що зберігання сиру, щільно загорнутого в харчову плівку, збереже вологу та його свіжість. Однак, сир повинен "дихати".
Щільне загортання сиру в харчову плівку може перекрити надходження кисню та утримувати вологу, що призведе до появи цвілі та псування, не кажучи вже про розм’якшення шкірки твердих сирів. Це також може передати сирові небажані пластикові присмаки.
Щоб отримати максимум користі від сиру, обов’язково використовуйте правильну упаковку. Уникайте пластикової плівки або пакетів на блискавці, а натомість загорніть сир у пергаментний, вощений або сирний папір, щоб він міг дихати, зберігаючи при цьому вологу.
Найкраще зберігати сир в холодильнику у контейнері для овочів і фруктів. Він забезпечує стабільне холодне середовище без коливань температури. Крім того, уникайте зберігання поблизу продуктів із сильним запахом.
Окрім неправильного пакування сиру, існує багато інших способів, якими ви можете погіршити термін придатності сиру. Ось деякі поширені помилки:
Зберігайте м’які сорти з високим вмістом вологи, такі як моцарела у їхній оригінальній рідині в герметичному контейнері.
Тверді сири, такі як чеддер, гауда або пармезан, мають нижчий вміст вологи, тому їх можна заморожувати.
Такі сири після розморожувати варто додавати до інших страв, таких як запіканки, оскільки їхня текстура зміниться.
З іншого боку, м’які сири, такі як брі чи камамбер, вершковий сир та рікота, погано заморожуються. Через високий вміст вологи вони набувають зернистої текстури.
Щоб заморозити тверді сири, розділіть їх на невеликі порції або наріжте на дрібні шматочки для швидшого розморожування.
Вас може зацікавити: