ua en ru

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня Фото: рішення про припинення польотів над Білоруссю прийняв Кабмін(РБК-Україна / Віталій Носач)

Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З 00 годин 00 хвилин 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Тільки на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужби і ДП "Украерорух" прийняти для цього необхідних заходів", - повідомив прем'єр.

Також українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім цього уряд доручив прикордонній службі припинити оформлення пасажирів, які слідують з Білорусі або в Білорусь, в митних пунктах аеропортів.

"Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду направлено на забезпечення безпеки польотів і пасажирів", - пояснив Шмигаль.