ua en ru

Україна почала постачати Польщі електроенергію

Україна почала постачати Польщі електроенергію Фото: Україна почала постачати Польщі електроенергію

Постачання почалися в 12:00

Україна сьогодні, 1 вересня, початку транспортування електроенергії в Польщу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "НЕК "Укренерго".

"1 вересня 2015 року о 12:00, згідно з тристороннім договором про постачання електричної енергії з України в Республіку Польща для надання аварійної допомоги, укладених ДП "НЕК "Укренерго", ДП "Енергоринок" та польським системним оператором PSE S. A. в серпні, і за заявкою PSE S. A., була включена в роботу міждержавна повітряна лінія електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость (Польща)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з договором, "Енергоринок" надає польської енергосистемі аварійну допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКП, а "Укренерго" уповноважена погоджувати або відмовляти у наданні аварійної допомоги в залежності від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми.

Нагадаємо, 13 серпня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України у зв'язку з кризовою ситуацією в польській енергетичній системі терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливих поставок електроенергії в Польщу.