ua en ru

Яценюк доручив забезпечити поставку електроенергії Польщі

Яценюк доручив забезпечити поставку електроенергії Польщі Фото: Арсеній Яценюк

"Ми повинні підтримати дружню нам Польщу", - заявив прем'єр

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України у зв'язку з кризовою ситуацією в польській енергетичній системі терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливих поставок електроенергії до Польщі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Ми повинні підтримати дружню нам Польщу і зробити все можливе, щоб допомогти нашим партнерам якомога швидше стабілізувати ситуацію в енергетиці країни", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, напередодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Польща звернулася до України з проханням допомогти покрити дефіцит в її енергозабезпечення.

При цьому міністр підкреслив, що українська сторона не в змозі допомогти Польщі у вирішенні відповідного питання у зв'язку з ремонтом енергоблоків Бурштинської (здійснює експорт в Європу) та Ладижинської ТЕС (в змозі поставляти електроенергію в Польщу), а також із-за дефіциту в Об'єднаній енергосистемі України.

Зазначимо, раніше Демчишин також дав гарантію прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, що перебоїв c електроенергією взимку не буде.