ua en ru

Суд виправдав Романа Ландіка

Суд виправдав Романа Ландіка Фото: екс-депутат Луганської міськради Роман Ландік

Сватівський районний суд виправдав колишнього депутата Луганської міської ради Романа Ландіка у справі про побиття фотомоделі Марії Коршунової. Про це повідомляє ТСН з посиланням на електронну версію рішення суду, яке винесене ще 4 лютого 2015 р.

У документі йдеться про те, що при винесенні вироку Ленінським районним судом Луганська 19 січня 2012 р., який був підтверджений рішенням ВССУ наприкінці грудня 2013 р., була допущена помилка, яка вплинула на судовий вердикт.

"Згідно з вироком суду... Роман Ландік визнано винним у скоєнні в ніч на 4 липня 2011 року в клубі "Баккара" р. Луганськ хуліганство - грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю і пов'язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії", - йдеться у рішенні суду у Сватове.

У постанові зазначається, що Коршунова, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, сама почала конфлікт, спочатку скинувши зі столу склянку з рідиною і обливши нею Ландіка, а пізніше виплеснула йому в обличчя горілку і вдарила його по голові скляним графином.

Суд прийшов до висновку, що після нападу Коршунової Ландік, "перебуваючи в стані необхідної оборони, застосував силу для припинення її протиправних дій і подальшого правомірного затримання та передачі Коршунової органам правопорядку як особи, що вчинила злочин".

На думку судді Сватівського районного суду, ця обставина не була взята до уваги.

При цьому в рішенні суду повідомляється, що встановлені експертні дослідження і записи камер відеоспостереження клубу "переконливо доводять, що застосовуючи силу до Коршунової, а також особам, які намагалися перешкодити затриманню Коршунової, Ландік знаходився в стані необхідної оборони, а також затримував Коршунову як особа, яка вчинила протиправні дії щодо нього".

Таким чином, суд вважає, що дії Ландика не порушували громадський порядок.

У рішенні суду йдеться, що на засідання Коршунова та її захист не з'явилися.

"Вирок Ленінського районного суду Луганська від 19 січня 2012 року по кримінальній справі № 1-1201/2011... скасувати. Виправдати (Ландика, - ред.)... і визнати його невинним у пред'явленому обвинуваченні за ст. 296 ч. 3 КК України", - йдеться в постанові суду.

Крім того, провадження у кримінальній справі за обвинуваченням екс-депутата суд постановив закрити у зв'язку з відсутністю кримінального злочину.

за матеріалами ТСН