ua en ru

США назвали російський фільм про анексію Криму свідченням агресивної політики РФ

США назвали російський фільм про анексію Криму свідченням агресивної політики РФ офіційний представник Держдепу США Джен Псакі

Державний департамент США назвав російський документальний фільм про анексію Криму свідченням агресивної політики Росії. Про це заявила офіційний представник Держдепу Джен Псакі.

"Звичайно, те, що ми бачили, узгоджується з брехливим підходом, який ми побачили, коли Росія заперечує втручання на східній Україні", - підкреслила Псакі.

"Очевидно, це означає (що з'являлися раніше, навесні 2014 року, з боку російських властей) запевнення з відмовою від втручання або бажання оволодіти Кримом. Документальний фільм, схоже, свідчить про зворотнє", - уточнила вона.

При цьому Псакі додала, що не бачила контекст фільму, і у неї немає більш докладної інформації про нього. За її словами, "в центрі уваги" Держдепу будуть зусилля по "руху вперед" з Україною, по роботі з міжнародним співтовариством щодо захисту українського суверенітету і територіальної цілісності.

"Ми будемо з нетерпінням чекати нових повідомлень з приводу цього документального (фільму)", - зазначила Псакі.

Нагадаємо, вчора телеканал "Росія 1" показав фрагмент документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину". У фільмі Президент Росії Володимир Путін розповідає про те, як приймалося рішення про анексію півострова.