ua en ru

Підвищення ціни на газ для населення України може досягти 73%, - Шлапак

Підвищення ціни на газ для населення України може досягти 73%.

Підвищення ціни на газ для населення України може досягти 73%. Про це на брифінгу повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільше підвищення торкнеться тих, хто використовує газ виключно як газ, без центрального опалення. Ми вважаємо можливим підняти цю ціну на 73%", - Шлапак.

За його словами, Кабмін прийняв рішення про підвищення цін на газ і теплову енергію для населення - з 1 травня вступлять в силу нові тарифи на газ, з 1 липня - на тепло.

Нагадаємо, раніше директор департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків НАК "Нафтогаз України" Юрій Колбушкін заявив, що з 1 травня ціна на газ для населення України підвищиться мінімум на 50%.

Зараз ціна на газ для населення в Україні за умови, якщо обсяг споживання газу не перевищує 2,5 тис. куб. м у рік при наявності лічильника становить 72,54 копійки за 1 куб. м з ПДВ. В той же час без лічильника ціна за газ становить 79,8 копійки за кубометр.

Сьогодні повідомлялося, що дочірня компанія "Укргазвидобування", що входить в структуру НАК "Нафтогаз України", розраховує на підвищення ціни газу, що видобувається компаній на продаж населенню, більш ніж в 2 рази до 890 грн/тис. куб. м.