ua en ru

З травня для населення ціна на газ підвищиться на 50%, - "Нафтогаз"

З 1 травня ціна на газ для населення України підвищиться мінімум на 50%.

З 1 травня ціна на газ для населення України підвищиться мінімум на 50%. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків НАК "Нафтогаз України" Юрій Колбушкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тарифи для теплокомуненерго дуже низькі. "Нафтогаз" всі ці роки не отримував своєчасно і в повному обсязі різницю. Підвищення буде по газу (для населення - ред.) з 1 травня і з теплокомуненерго - з 1 липня. Тариф підвищується за ТКЕ на 40% і для населення на 50%, може, трохи більше", - заявив Колбушкін.

Зазначимо, ціна на газ для населення в Україні за умови, якщо обсяг споживання газу не перевищує 2,5 тис. куб. м у рік при наявності лічильника становить 72,54 копійки за 1 куб. м з ПДВ. В той же час без лічильника ціна за газ становить 79,8 копійки за кубометр.
При споживанні не більше 6 тис. куб. м на рік з лічильником вартість 1 куб. м газу становить 109,8 копійки, а без лічильника - 120,78 копійки. Якщо споживання газу не перевищує 12 тис. куб. м на рік, то ціна за кубометр становить 224,82 копійки при наявності лічильника, а за відсутності - 247,32 копійки. Звернемо увагу, при споживанні газу понад 12 тис. куб. м на рік, ціна одного кубометра при наявності лічильника дорівнює 268,56 копійки, при відсутності лічильника - 295,41 копійки за 1 куб. м.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні заявив, що з країн ЄС в Україну можна постачати 25 млрд куб. м газу в рік, причому дешевше на 100 дол. за тис. куб. м, ніж з Росії.