ua en ru

Нацрада винесла попередження телеканалу "112 Україна"

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження телеканалу "112 Україна". Про це журналістам повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами моніторингу Нацради, в лютому телеканал "112" в рамках трансляції програми "Шустер live" продемонстрував включення російського журналіста Максима Шевченка. Оцінки даного російського журналіста носили яскраво виражений антиукраїнський характер", - зазначив Артеменко.

За його словами, члени Нацради одноголосно ухвалили рішення про винесення попередження телеканалу. Він зазначив, що рішення про винесення попередження телеканалу "112" не є проявом тиску на телеканал.

"На це попередження, що треба дивитися не як на адміністративне обмеження, а як дисциплінарне попередження, розраховане на майбутнє для телеканалу. Нацрада й надалі буде відслідковувати мовлення каналу, що і хто там будуть говорити... Це міра попередження", - заявив Артеменко.

Він підкреслив, що рішення Нацради не варто розцінювати як прояв цензури або упередженого ставлення до передачі "Шустер live" Савіка Шустера: "Цю програму можна любити або не любити - це про право телеглядача. Але не секрет, що російський журналіст Максим Шевченко, через включення якого під час передачі було винесено попередження, завжди був відомий своєю антиукраїнською позицією. Тому ведучий повинен був би вимкнути включення з ним, не кажучи про те, що не запрошувати таких спікерів... Ми не позбавили "112" ліцензії, це лише попередження".

У свою чергу, член Нацради Ольга Герасим'юк зазначила, що представник телеканалу "112 Україна" не змогла надати всю необхідну інформацію.

"На жаль, представник каналу не змогла навіть надати інформацію про те, як формується продакшн... Ми не отримали розуміння того, як телеканал буде працювати далі. Ми стурбовані тим, що канал не знає, як далі діяти і працювати. Тому нами було винесено таке попередження", - сказала Герасим'юк.

Нагадаємо, раніше Нацрада винесла попередження телеканалу "Інтер" через низку порушень.