ua en ru

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ Фото: засідання Нацради з телерадіомовлення

Відповідне рішення прийнято на засіданні Нацтелерадіо України 18 лютого

Національна рада з питань телерадіомовлення звернеться до Ради національної безпеки і оборони України із пропозицією застосувати персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції) до 38 юридичних осіб Російської Федерації. Відповідне рішення з метою забезпечення інформаційної безпеки і захисту територіальної цілісності України прийнято на засіданні 18 лютого, повідомили сьогодні у прес-службі Нацтелерадіо.

Як наголошується, до списку, складеного регуляторним органом, увійшли російські федеральні канали, а також телеканали, зареєстровані Роскомнаглядом на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, й ті, що працюють в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Нацрада звернеться до РНБО України. Оперативний штаб. із пропозицією застосувати персональні спеціальні економічні та ін...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 18 лютого 2016 р.

Даний перелік є продовженням розпочатої минулого року системної роботи з моніторингу телеканалів, які ретранслюються в Україні, зазначив член Нацради Сергій Костинський.

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ

"Вважаємо принциповим, щоб було прийнято рішення про федеральні канали - афілійовані з російською державою, серед акціонерів яких є російська держава, які платять податки до російського бюджету, виступають носіями російської пропаганди, щоб їм було заборонено в будь-якій формі працювати і бути ретрансльованими на території України. Це стосується і роботи журналістів, і можливості податися до переліку адаптованих каналів, і трансляції інтернет-провайдерами", - додав Костинський.

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ

РНБО просять застосувати персональні санкції до 38 російських ЗМІ

Звернення регуляторного органу буде розглянуто на найближчому засіданні РНБО, уточнив голова Нацради з телерадіомовлення Юрій Артеменко. "Наша ініціатива лежить у площині захисту національної безпеки, оскільки ці канали ведуть не журналістську роботу, а інформаційну війну і пропагандистську роботу", - додала перший заступник голови регулятора Ольга Герасим'юк.

Водночас моніторинг українського телепростору триватиме, і найближчим часом на дотримання українського законодавства та Європейської конвенції про транскордонне телебачення перевірять вже канали різних дистриб'юторів.

Нагадаємо, напередодні в Україні заборонили ще 15 російських каналів.