ua en ru

СБУ затримала диверсійну групу, причетну до вибухів у Запоріжжі

СБУ затримала диверсійну групу, причетну до вибухів у Запоріжжі Запорізька ОДА

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали диверсійну групу бойовиків так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР"), яка у березні організувала у Запоріжжі вибух поряд з офісом "Самооборони", що розташований у приміщенні місцевої облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що трьох диверсантів фінансово та організаційно підтримувала "верхівка" терористів з "ДНР", яку координували спецслужби РФ. За свідченням бойовиків, вони злочинно планували здійснити кілька терористичних актів на інфраструктурних об'єктах Запорізької області. Зокрема, бойовики збиралися закласти вибухівку у судових установах та військкоматах Запоріжжя. За задумом терористів диверсії у мирному місті повинні були залякати місцеве населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Заначається, що у ході обшуків у членів диверсійної групи співробітники СБУ вилучили детальні плани здійснення терактів, п'ять бойових гранат, речовини та хімічні складові для виготовлення потужних вибухових пристроїв і банківські картки, на які куратори терористів перераховували кошти за злочинну діяльність. Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ затримала підозрюваних у скоєнні вибуху біля Запорізької ОДА.