ua en ru

Прокуратура через суд вимагає від "Аеросвіту" повернути державі орендовану землю

Прокуратура Київської області заявила в господарський суд позовну заяву про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 7,3 га, розташованої на території аеропорту "Бориспіль". Про це повідомили у прес-службі столичної облпрокуратури.

Підставою для позову стала заборгованість авіакомпанії з орендної плати за землю. Зокрема, ціна оренди землі розрахована ще у 2004 році за експертною оцінкою того періоду й досі не переглядалася. "Вартість оренди всієї ділянки становить менше 1 тис. грн на місяць, і навіть ці кошти ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" не здатне оплатити", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними прокуратури, у 2004 році дана земельна ділянка відводився в оренду авіакомпанії для розміщення інженерно-технічних і соціально-побутових об'єктів, однак протягом більше 10 років за цільовим призначенням не використовувалася, жодного будинку на ній не побудовано, що є додатковою підставою для розірвання договору.

Нагадаємо, у жовтні 2014 р. Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну виплатити 20 тис. євро компенсації нематеріальної шкоди п'ятьом колишнім співробітникам авіакомпанії "Аеросвіт" за відмову їм у проведенні страйку у 2011 р.

У грудні 2013 р. колишній генеральний директор ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" вироком Бориспільського міськрайонного суду був засуджений до штрафу в розмірі 10 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з фінансово-розпорядчими функціями строком на 1 рік.