ua en ru

Екс-гендиректор "Аеросвіту" визнаний винним у невиплаті заробітної плати працівникам компанії

Колишній генеральний директор ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" вироком Бориспільського міськрайонного суду засуджений до штрафу розміром 10 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з фінансово-розпорядчими функціями строком на 1 рік. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як зазначають у прокуратурі, він визнаний винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, тобто безпідставній невиплаті громадянам заробітної плати більш як за один місяць.

Досудовим слідством встановлено, що засуджений, перебуваючи на посаді генерального директора Приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Аеросвіт" безпідставно, умисно, не виплачував працівникам заробітну плату. Внаслідок цього 2696 працівників авіакомпанії не отримали заробітну плату за грудень 2012 р. та січень 2013 р. Сума заборгованості склала понад 54 млн 740 тис. грн.

Під час розслідування та судового розгляду чиновник повністю визнав свою вину.

"При призначенні покарання суд врахував наявність пом'якшуючих покарання обставин - щире каяття, часткова виплата заборгованості по заробітній платі на загальну суму 9 млн 361 тис. грн, а також враховані позитивні характеристики обвинуваченого та наявність на його утриманні неповнолітньої доньки", - йдеться в повідомленні.

При цьому, до вступу вироку в законну силу засудженому залишено запобіжний захід у виді застави.

Зазначимо, гендиректором "Аеросвіту" з листопада 2012 р. по січень 2013 р. був Юрій Ємельянов.