ua en ru

На проходження опалювального сезону Україні не вистачає 7-11 млн тонн вугілля, - комітет Ради

На проходження опалювального сезону Україні не вистачає 7-11 млн тонн вугілля, - комітет Ради Фото: Наталія Кацер-Бучковська

Кількість вугілля залежить від температури

На проходження опалювального сезону Україні не вистачає від 7 до 11 млн тонн вугілля, залежно від температурного режиму, який складеться взимку. Про це сьогодні під час круглого столу заявила голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо дані, інформацію, яку підготували наші міжнародні експерти, які працювали досить тривалий час у міністерстві, аналізуючи ситуацію, що вугілля не вистачає. При мінус чотирьох градусах у нас не вистачає 7 млн тонн вугілля. Якщо температура буде нижчою, при більш, ніж мінус 20 градусів у нас не вистачає 11 млн тонн вугілля",- заявила Кацер-Бучковська.

Нагадаємо, за висновком Кабміну, на складах українських теплоелектростанцій (ТЕС) потрібно накопичити 2,5-3 млн тонн вугілля до початку опалювального сезону.