ua en ru

Україні потрібно накопичити до 3 млн тонн вугілля до опалювального сезону, - Кабмін

Україні потрібно накопичити до 3 млн тонн вугілля до опалювального сезону, - Кабмін

На даний момент на складах знаходиться тільки 1,5 млн тонн

На складах українських теплоелектростанцій (ТЕС) потрібно накопичити 2,5-3 млн тонн вугілля до початку опалювального сезону. Про це йдеться в проекті розпорядження "Про деякі питання забезпечення вітчизняних теплоелектростанцій вугіллям", копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"До початку опалювального сезону на складах ТЕС необхідно накопичити 2,5-3 млн тонн вугільної продукції", - наголошується в пояснювальній записці до проекту розпорядження.

У Кабміні зазначили, що на 20 липня запаси вугілля на складах енергогенеруючих підприємств складають 1,5 млн тонн (вугілля антрацитної і газової групи). Щодня українські ТЕС споживають 87,3 тис. тонн, а надходження палива мінімальні - лише 7,4 тис. тонн.

При цьому, за даними Міненерго, на складах підприємств в зоні АТО сконцентровано до 600-800 тис. тонн антрациту.

Також, за словами гендиректора ДТЕК "Енерго" Максима Тимченка, на складах ДТЕК "Свердловантрацит" і "ДТЕК " Ровенькиантрацит" знаходиться, як мінімум, 2 млн тонн вугілля, а "через Росію можна вивозити близько 300-400 тис. тонн в місяць".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України хоче возити вугілля із зони антитерористичної операції (АТО) через територію Росії, використовую пункти пропуску Квашино (Донецька область) і Червона Могила (Луганська область).