ua en ru

ПриватБанк подав новий позов проти Коломойського

ПриватБанк подав новий позов проти Коломойського Фото: Ігор Коломойський (УНІАН)

"Приватбанк" вимагає від колишнього власника 5,5 млрд доларів

ПриватБанк подав до суду на Кіпрі позов на колишнього власника Ігоря Коломойського на суму в понад 5 млрд доларів. Про це заявив член наглядової ради ПриватБанку Роман Сульжик в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна", передає кореспондент РБК-Україна.

За словами члена наглядової ради, на Кіпрі відбувались операції з виводу грошей з банку. Він додав, що суму позову проти Коломойського можна порівняти з траншем Міжнародного валютного фонду.

"Ми, ПриватБанк, подали новий позов до юрисдикції Кіпру проти колишніх власників Приватбанку - Коломойського і Боголюбова на суму 5,5 млрд доларів. Це можна порівняти - з траншем МВФ", - заявив він.

Сульжик зазначив, що державний ПриватБанк веде вже 4 судові розгляди щодо його колишніх власників.

"Цей позов пов'язаний з сумнівними транзакціями, які були проведені в ПриватБанку в період з 2013 по 2016-й роки. Цього разу вони не одні, тому що в судах зараз до них приєднається один з колишніх членів правління ПриватБанку, також дві компанії на Кіпрі, які теж належать Коломойському. Тим самим, державний ПриватБанк веде вже 4 найбільших розглядів в судах Англії, Америки, Ізраїлю і зараз Кіпру ", - додав він.

Великдень. Земля. Приват.

Великдень. Земля. Приват. Як себе поводити на Великдень? Які заходи будуть передбачені? Чи слід готуватись до ще жорсткішого карантину? Що принесе Україні земельна реформа - тотальний розпродаж чи шанс для аграріїв? Чому «Банківський закон» важливий для кожного з нас. Навіть, для тих, хто не користується банківськими картками. Чим насправді дихає країна - у Свободі Слова Савіка Шустера в п'ятницю о 21:00. Дивіться на телеканалі “Україна” та в інтернеті @shusteronline. Гості студії: ДАВИД АРАХАМІЯ, Голова фракції партії “СЛУГА НАРОДУ”; ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО, Лідер партії ВО “Батьківщина”; ПЕТРО ПОРОШЕНКО, Лідер партії “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”; ЮРІЙ БОЙКО, Співголова фракції партії “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ”; СЕРГІЙ РАХМАНІН, Голова фракції партії “ГОЛОС”; РОМАН СУЛЬЖИК, Член Наглядової ради ПриватБанку; ДАНІЇЛ ПАСЬКО, Засновник аналітичного центру EasyBusiness; СЕРГІЙ НАДАЛ, Міський голова Тернополя; СЕРГІЙ МОРГУНОВ, Міський голова Вінниці; Вони говорять, а вирішує народ.

Опубліковано Шустер LIVE Пʼятниця, 3 квітня 2020 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва зобов'язав ПриватБанк виплатити понад 200 млн доларів офшорам бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів. Суд підтвердив обов'язок ПриватБанку виконати умови депозитних договорів з кіпрськими компаніями.