ua en ru

Порошенко: Україна може обійтися без російського газу

Порошенко: Україна може обійтися без російського газу Фото: президент України Петро Порошенко

За словами Порошенка, українські виробники знаходять нові ринки

Україна може обійтися без російського газу. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході робочої поїздки в Тернопіль, повідомляється в Twitter прес-секретаря Святослава Цеголко.

"РФ оголосила нам торговельну війну, але ми можемо обійтися без російського газу, наші виробники знаходять нові ринки", - заявив Порошенко.

В ході візиту в область Порошенко також взяв участь у відкритті нової загальноосвітньої школи І - ІІ ступенів в селі Соколів. На відкритті президент зазначив, що реформа середньої освіти повинна бути спрямована на забезпечення освітнього процесу новітніми інноваційними технологіями, модернізацію підручників та покращення доступу дітей до освіти. Крім того, Порошенко поінформував про прийняте рішення закупити 600 транспортних засобів для забезпечення шкільними автобусами.

Також Порошенко заявив про необхідність перегляду навчальних програм. "Нам треба ще раз уважно переглянути традиції, які були започатковані ще комуністичною владою. Якщо українці вже відмовилися від комуністів під час виборів, то повинні бути й інші кроки, спрямовані на те, щоб впровадити нове в навчальних програмах", - сказав він.

За словами Порошенка, в цьому році в Україні повинна бути створена законодавча основа для сучасної європейської патріотичного освіти.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна перестала купувати газ у Росії.