ua en ru

Порошенко незадоволений прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів

Порошенко незадоволений прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів Фото: Петро Порошенко

Президент вважає, що це рішення поставило під загрозу існування коаліції

Президент України Петро Порошенко незадоволений прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів Верховною Радою Україною і вважає, що це поставило під сумнів майбутнє Коаліції. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Те, що мене надзвичайно розчарувало, що викликало велику стурбованість стосовно майбутнього коаліції і щодо майбутнього парламенту, а побачив популістів-політиків, які, намагаючись сподобатися тієї чи іншої частини суспільства, поставили під загрозу існування фінансової банківської системи", - заявив Порошенко.

Разом з тим, він підкреслив, що зрадів тому, що українське суспільство не підтримало прийняття цього законопроекту.

"Вчора після цього голосування політики які очікували оплески, які думали, що вони дуже сподобалися і всі будуть їх вітати квітами, насправді отримали дуже холодний душ... Я пишаюся цим товариством, яке після революції стала дорослішою. Але мені дуже прикро, що політики не є гідними своїх виборців і свого суспільства", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Після цього рішення міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн, що загрожує банківській системі в цілому.

Зазначимо, сьогодні в Раді запропонували переголосувати законопроект, а також розпочали збір підписів за те, щоб Президент України Петро Порошенко ветував цей законопроект. Також в Раді був зареєстрований проект постанови про скасування голосування за реструктуризацію валютних кредитів.