ua en ru

Закон про реструктуризацію: зареєстровано проект постанови про скасування голосування

Закон про реструктуризацію: зареєстровано проект постанови про скасування голосування Фото: Верховна Рада

Приводом для скасування названо неперсональне голосування

Народні депутати від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) зареєстрували проект постанови про скасування голосування за закон про реструктуризацію валютних кредитів (№1558-1). Копію постанови опублікував у своєму Facebook голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

"Представники фракції "Блоку Петра Порошенко" вже зареєстрували проект постанови про скасування голосування за закон про реструктуризацію валютних кредитів 1558-1", - написав глава фінкомітету.

Приводом для скасування голосування в постанові названо те, що була використана картка відсутнього депутата.

"Під час голосування цього законопроекту в цілому, всупереч вимогам частини третьої статті 84 Конституції України та частини третьої статті 47 Регламенту Верховної Ради України було зафіксовано використання картки для голосування відсутнього народного депутата України Павелка А. В.", - йдеться в проекті постанови.

Представители фракции "Блока Петра Порошенко" уже зарегистрировали проект постановления об отмене голосования за закон о...

Posted by Сергей Рыбалка on 3 Июль 2015 г.

Зазначимо, проект постанови підписали нардепи Сергій Лещенко, Владислав Голуб, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Андрій Тетерук ("Народний фронт") та інші.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Після цього рішення міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн, що загрожує банківській системі в цілому.

Сьогодні у НБУ заявили, що сума валютних кредитів фізичних осіб становить 5,86 млрд дол. За підрахунками Нацбанку, реструктуризація валютних кредитів за курсом 5,05 грн/дол спричинить за собою збитки в розмірі 100 млрд грн. Не зашкодить системі тільки збереження курсу на актуальному рівні в 21,07 грн/дол.

Зазначимо, сьогодні в Раді запропонували переголосувати законопроект, а також розпочали збір підписів за те, щоб Президент України Петро Порошенко ветував цей законопроект.

При цьому глава фінкомітету Ради Сергій Рибалка вважає, що закон про реструктуризацію цілком виконаємо.