ua en ru

Вибори мера Києва відбудуться у грудні ц.р., - джерело в КМДА

Вибори мера Києва відбудуться у грудні ц.р. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Київській міськдержадміністрації (КМДА).

Вибори мера Києва відбудуться у грудні ц.р. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Київській міськдержадміністрації (КМДА).

"Ще не встановлено точно - на початку або наприкінці грудня. Але точно - вони пройдуть в грудні. Рішення нагорі прийнято", - сказало джерело.

Також він зазначив, що виборів Київради не буде. "Незважаючи на колізію з легітимністю міськради, є великі і обгрунтовані побоювання, що на виборах до Київради переможе багато представників "Свободи" - і міськрада стане опозиційною до мера. Краще залишити поточний склад Київради, де навіть т.зв. лідери опозиції заявляють про те, як вони проти, а голосують так, як треба", - підкреслило джерело в КМДА.

Читайте також: Вибори в Києві можна провести восени 2013 р., - Єфремов

Нагадаємо, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявляв, що вибори міського голови Києва відбудуться восени ц.р. Ще один представник ПР, нардеп Дмитро Святаш стверджував, що вибори мера столиці можуть не відбутися до листопадового саміту Україна-ЄС.

Слід зазначити, що спікер Володимир Рибак не виключав, що парламент може призначити позачергові вибори в Києві на осінь цього року. Крім того, про можливі вибори і намір ПР підтримати їх проведення восени нещодавно говорила Інна Богословська. Схоже, в ПР вже не настільки критично налаштовані з питання про вибори в столиці. Все одно ж новообраний мер буде занадто обмежений у повноваженнях.

Нагадаємо, 30 травня Конституційний суд України виніс рішення щодо місцевих виборів і постановив, що вибори мера Києва і депутатів Київради мають відбутися в жовтні 2015 р.

Читайте також: Опозиція пропонує парламенту призначити вибори в Києві 27 жовтня 2013 р

Це рішення КСУ викликало бурю обурення в опозиції, "Удар" і "Батьківщина" подали заяви на обнулення списків.
А радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента (АП) України Марина Ставнійчук на заявила, що КСУ не може заборонити Верховній Раді призначити вибори в Києві.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю завершився в червні 2012 р., а Леонід Черновецький склав з себе повноваження на початку літа 2012, термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився у червні 2013 р.