ua en ru

ПР: Вибори у Києві можуть не відбутися до саміту Україна - ЄС

Якщо Верховна Рада України не проголосує за призначення виборів Київради та мера Києва на останній сесії, то це питання буде розглядатися уже у вересні, то виборів у Києві не відбудуться до саміту Україна - ЄС у Вільнюсі. Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Дмитро Святаш в ефірі "5 каналу".

"Що стосується п'яти округів, то вибори мають відбутися, але сьогодні опозиція не хоче голосувати за ту дату, яку ми пропонуємо. Сьогодні існує неузгодженість в подачі. Ми також за те, що провести вибори в цих п'яти округах, і вони мають бути проведені. Що стосується виборів в місті Києві, то вони також мають бути проведені в певні терміни", - заявив Святаш.

На уточнююче питання ведучого, чи будуть вибори у Києві проведені до кінці 2013 р., депутат відповів: "Я не можу цього сказати. У нас залишився тиждень, сесійний тиждень. Буде опозиція блокувати, Рибак (голова Верховної ради України Володимир Рибак) закриє сесію, послухаємо гімн і в вересні повернемося до того, що ухвалювати це рішення", - заявив Святаш.

На уточнення ведучого про те, що якщо рішення буде ухвалене лише у вересні 2013 р., то це означає, що виборів у Києві не відбудуться до саміту Україна - ЄС у Вільнюсі, Святаш зазначив: "Зараз м'яч на полі опозиції. Будуть блокувати трибуну... не узгодимо дату".