ua en ru

Ставицький оголошений у розшук, - Махніцький

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький оголошений у розшук.

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький (на фото) оголошений у розшук. Про це сьогодні на брифінгу заявив виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проводяться оперативно-розшукові дії. Він оголошений у розшук", - заявив Махніцький.

За його словами, Ставицький розшукується в рамках справи про злочинне угруповання бізнесмена Сергія Курченка.

Махніцький зазначив, що до діяльності злочинного угруповання причетні різні міністерства, в тому числі й Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, і Ставицький зокрема.

На даний момент стосовно Ставицького розпочато кримінальне провадження за ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зазначимо, раніше повідомлялося, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів, 42 кг золота, коштовності і 16 дорогих годинників.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ у рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі 21 березня затримало голову правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна. 23 березня суд заарештував Бакуліна.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тільки по трьох розслідуваних слідчим управлінням МВС епізодах діяльності злочинної групи сума збитку державі оцінюється в близько 4 млрд дол.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою протягом 20-21 березня затримала директора компанії "Газ України - 2020" Анатолія Кашкіна і голову наглядової ради "Брокбізнесбанку" Дениса Бугая: "Обидва затриманих громадянина є ключовими учасниками злочинного угруповання Сергія Курченка і підозрюються в безпосередній причетності до масштабних розкрадань державного бюджету України".

6 березня МВС відкрило кримінальне провадження щодо чиновників НАК "Нафтогаз України" і ТОВ "ГазУкраїна-Коммерс" за розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн.