ua en ru

Правоохоронці виявили в квартирах і офісах Ставицького 42 кг золота і кілька мільйонів доларів (оновлено)

Правоохоронці під час обшуку у квартирах і офісах екс-міністра енергетики України Едуарда Ставицького виявили 42 кг золота і кілька мільйонів доларів.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков уточнив, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького (на фото) правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів. Про це глава МВС повідомив у своєму Facebook.

"42 кілограми золота, 4,8 мільйона доларів готівкою, мішечки з каменями, схожими на діаманти, 16 дорогих годинників... - такі результати обшуків у місцях проживання екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького"​​, - зазначив Аваков.

Як заявив на брифінгу в суботу в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів в особливо великих розмірах слідчі Генпрокуратури, МВС і СБУ провели вже 32 обшуки як у приміщеннях, так і в офісах причетних до цього осіб. "На одній із квартир правоохоронці виявили та вилучили 5 мільйонів доларів США, близько 50 кілограмів золота і коштовності", - зазначив він.

За словами в.о. генпрокурора, в ході розслідування цього кримінального провадження, зокрема, яке стосується незаконних дій колишнього міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка та екс-міністра палива та енергетики Едуарда Ставицького, було проведено 32 обшуки. Також була встановлена ​​одна із квартир, яка до 15 березня ц.р. належала дружині Ставицького.

"Під час обшуку в цьому приміщенні правоохоронцям чинили опір. Довелося застосувати силу і проникнути всередину. У квартирі перебувала жінка, бухгалтер однієї із фірм Ставицького. Вона знищувала документи. Такі її дії було припинено", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"Крім документів, у квартирі слідчі вилучили близько 5 мільйонів доларів США, майже 50 кілограмів золота у злитках і коштовності, попередня вартість яких становить кілька мільйонів доларів", - уточнив Махніцький.

Як стало відомо раніше, правоохоронці під час обшуку у квартирах і офісах екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького виявили 42 кг золота і кілька мільйонів доларів. Про це повідомляло "Еспресо.TV" з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Правоохоронці виявили в квартирах і офісах Ставицького 42 кг золота і кілька мільйонів доларів (оновлено)

(Фото: Facebook /Arsen.Avakov)

Учора Генпрокуратура спільно з УБОЗ МВС провела обшук у квартирах і офісах, які належать Ставицькому.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ у рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі 21 березня затримало голову правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тільки по трьох розслідуваних слідчим управлінням МВС епізодах діяльності злочинної групи сума збитку державі оцінюється в близько 4 млрд дол.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою протягом 20-21 березня затримала директора компанії "Газ України - 2020" Анатолія Кашкіна і голову наглядової ради "Брокбізнесбанку" Дениса Бугая: "Обидва затриманих громадянини є ключовими учасниками злочинного угруповання Сергія Курченка і підозрюються в безпосередній причетності до масштабних розкрадань державного бюджету України".