ua en ru

МВС затримало главу "Нафтогазу" Бакуліна (оновлено - відео)

Міністерство внутрішніх справ в рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі 21 березня затримало голову правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

Міністерство внутрішніх справ в рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі 21 березня затримало голову правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, тільки за трьома розслідуваних слідчим управлінням МВС епізодами дії злочинної групи сума збитку державі оцінюється в суму близько 4 млрд дол.

"І це далеко не повний перелік сумнівних схем і операцій, що потрапили під увагу наших слідчих. Боюся, безкомпромісне розслідування, що ведеться сьогодні, призведе просто до колосальних цифр завданих збитків і безлічі відомих персоналій, які мають до цього відношення. У тому числі, як у минулому, так і в нинішньому політикумі", - зазначив Він.

Він також прийняв рішення про розширення слідчо-оперативної групи, яка працює в цьому напрямку.

"Я попереджаю політиків про невтручання в розслідування. Попереджаю, що буду жорстко, в тому числі публічно реагувати на будь-які спроби чинити тиск на слідство", - наголосив міністр.

Як повідомлялося сьогодні раніше, правоохоронці проводять виїмку документів у центральному офісі Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на вулиці Богдана Хмельницького в Києві. За словами співробітників "Нафтогазу", правоохоронці заблокували офіс близько 14:00, нікого не впускають і не випускають.

Нагадаємо, 6 березня МВС відкрило кримінальне провадження щодо чиновників НАК "Нафтогаз України" і ТОВ "ГазУкраіна-Коммерс" за розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн.

(Бакуліна вивезли з будівлі "Нафтогазу" в інвалідному візку)

НАК "Нафтогаз України" - провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу України, одна з найбільших компаній країни. Здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природним і зрідженим газом споживачів.

Зазначимо, що Євген Бакулін очолив "Нафтогаз" 15 березня 2010 р. На цій посаді він замінив Олега Дубину, який працював головою НАКу із 24 грудня 2007 р., а 2 березня 2010 р. подав у відставку.

Бакулін вже керував "Нафтогазом" у 2007 р., з березня по грудень. У 1984-2003 рр. він працював на Лисичанському НПЗ, звідки пішов з посади гендиректора. На цьому ж підприємстві в 1999-2001 рр. генеральним директором був екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

Із червня 2003 р. по березень 2005 р. Бакулін керував ДК "Нафтогазу" - "Укргазвидобуванням". У ці роки НАК керував Бойко. Повернувся Бакулін у крісло керівника підприємства "Укргазвидобування" при другому Кабміні Віктора Януковича, коли Бойко очолив Мінпаливенерго.