ua en ru

МЗС Німеччини сумнівається у проведенні "нормандської" зустрічі в Астані 15 січня

МЗС Німеччини сумнівається у проведенні "нормандської" зустрічі в Астані 15 січня

Міністерство закордонних справ Німеччини сумнівається у проведенні "нормандської" зустрічі в столиці Казахстану Астані 15 січня. Про це заявив сьогодні представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передає Deutsche Welle.

"Сьогодні вранці ми все ще не в змозі сказати, чи буде політично доцільним проведення подібної зустрічі", - заявив Шефер.

До передбачуваного саміту за участю лідерів України, РФ, Німеччини та Франції залишається лише 72 години, а така зустріч повинна бути добре підготовлена", повідомив Шефер.

Одночасно представник німецького зовнішньополітичного відомства зазначив, що під час зустрічі в Берліні глав МЗС країн "нормандської" четвірки 12 січня буде зроблена ще одна спроба досягти конкретних результатів.

Між тим прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що у графіку Володимира Путіна поїздка в Астану для участі в саміті 15 січня не значиться. За його словами, участь у цій зустрічі, зокрема, залежатиме від результатів переговорів на рівні глав зовнішньополітичних відомств 12 січня в Берліні.