ua en ru

Подоляк про нібито отруєння Абрамовича та Умерова: Переговори продовжуються в штатному режимі

Подоляк про нібито отруєння Абрамовича та Умерова: Переговори продовжуються в штатному режимі Фото: радник глави Офісу президента Михайло Подоляк (president.gov.ua)

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк висловився щодо чуток про отруєння олігарха Романа Абрамовича та члена української переговорної групи Рустема Умєрова. Назвав це "інформаційними іграми медіа", а переговори тим часом продовжуються в штатному режимі.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив Подоляк.

"Сьогодні переговорні групи працюють у штатному режимі. Безумовно, елементів тих чи інших інформаційних ігор медіа дуже багато. Проте, все в робочому форматі, ще раз наголошу...", - заявив Подоляк.

З чого усе почалося?

Американське видання The Wall Street Journal, з посиланням на людей, які, нібито, знайомі з цією ситуацією, заявило про те, що російський олігарх Роман Абрамович та двоє учасників української делегації, середи яких Рустем Умеров, мали симптоми отруєння після зустрічі у Києві на початку березня.

Постраждалі, нібито, скаржились на почервоніння очей, сльозотечу, лущення шкіри на обличчі й руках.

Член української переговорної групи Рустем Умєров заперечив інформацію щодо отруєння та назвав її фейком.

"Коментуючи наперед посилання сумнівних "ЗМІ": Зі мною все гаразд. "Не читайте до обеда советских газет". Будь ласка, не довіряйте неперевіреним джерелам інформації. Інформаційна війна у нас так само активно продовжується", - написав Умеров в Facebook.