ua en ru

Павленко оголосив догани 5 керівникам аграрних держпідприємств

Павленко оголосив догани 5 керівникам аграрних держпідприємств Фото: Олексій Павленко

З 90 економічно активних ДП фінплани надали тільки 40

Міністерство аграрної політики та продовольства України за порушення умов контракту, зокрема неподання фінансових планів, оголосило догани керівникам п'яти підлеглих держкомпаній. Відповідні накази були підписані міністром Олексієм Павленком, повідомили у прес-службі МінАП.

Зокрема, догани отримали директор державного сільгосппідприємства "Головний селекційний центр України" Володимир Палатай, директор шовкорадгоспу "Чутівський" Віктор Корецький, директор сільськогосподарського підприємства "Трест" Сергій Остапець, в.о. директора шовкогосподарства "Сахновщинське" Геннадій Чумак та в.о. директора ДП "Софіївське підприємство по племінній справі у тваринництві" Тетяна Томашук.

Нагадаємо, раніше Павленко під час розширеної наради з керівниками підпорядкованих ДП зазначав, що директори несуть персональну відповідальність за роботу і стан ввірених компаній і повинні доводити свою управлінську ефективність з перших днів після призначення.

"Водночас ряд керівників порушили контракти і не надали на погодження до Мінагрополітики проекти фінпланів, тим самим позбавивши підприємства перспектив розвитку та можливості планувати свою роботу. Наприклад, із 90 економічно активних ДП такі документи надали лише 40. Більшість з них - з істотними порушеннями термінів і нормативів. В результаті, чотири керівники звільнені, ще двом було оголошено догани. Для прийняття відповідних дисциплінарних заходів було підготовлено перелік у складі ще 29 директорів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, МінАП прискорює процес роздержавлення держпідприємств. За даними Мінагрополітики, сума продажу аграрних держпідприємств може досягти 10 млрд грн.