ua en ru

МінАП прискорює процес роздержавлення держпідприємств, - Павленко

МінАП прискорює процес роздержавлення держпідприємств, - Павленко Фото: Олексій Павленко

Вже прийнято рішення про роздержавлення 7 держпідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України (МінАП) прискорює процес роздержавлення підпорядкованих державних підприємств. Про це заявив голова відомства Олексій Павленко під час спільної наради робочих груп по підготовці до приватизації держкомпаній, передає прес-служба Мінап.

"Спільними зусиллями ми прискорюємо процес, який "гальмував" 23 роки. Бачу, що всі сторони, в тому числі Фонд держмайна, зацікавлені в оперативному реформуванні галузі. Разом з тим, саботаж, затягування оформлення документації та сприяння розкрадання державної власності на місцях є неприпустимим. На це буде відповідна реакція, в тому числі з точки зору кадрових рішень", - заявив Павленко.

Як повідомляється, зараз робочі групи міністерства з Фондом держмайна України і грузинським Фондом інновацій та розвитку успішно реалізують пілотний проект з роздержавлення, учасниками якого стали 10 держпідприємств різної спеціалізації.

"Ми детально проаналізували їх діяльність. За результатами ми прийняли спільне рішення залучити до такого підходу всі 86 аграрних підприємств, які увійшли до постанови уряду №271", - повідомив заступник голови робочої групи Олексій Зубрицький, підкресливши, що зазначені 86 підприємств за результатами I кварталу поточного року завдали державі 10 млн грн збитків.

Він додав, що вже прийнято рішення про роздержавлення 7 держпідприємств, які найближчим часом будуть передані до сфери управління фонду держмайна. У той же час, близько 28 підприємств очікують дозволу до приватизації з боку Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України приєдналося до системи електронних державних закупівель Prozorro і вже протягом декількох місяців здійснює допороговые торги (проводяться без тендерних процедур) на майданчику Newtend.