ua en ru

Нацрада не штрафуватиме телеканали за показ російських серіалів до 4 червня, - Артеменко

Нацрада не штрафуватиме телеканали за показ російських серіалів до 4 червня, - Артеменко Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) не буде накладати штрафи на телеканали за трансляцію російських серіалів до 4 червня. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"4 квітня був опублікований закон про заборону російських серіалів. Закон вступив в силу, за винятком пунктів про накладення штрафів на телерадіоорганізації. Норма про те, що штрафи за порушення цього законодавства будуть накладатися на телелерадіоорганізаціі, вступає в дію через 60 днів, тобто 4 червня. 4 червня ми починаємо складати акти і направляти їх в Держкіно, яке буде приймати відповідні заходи", - повідомив Аретеменко.

За його словами, до 4 червня Нацрада тільки моніторіме ефір телеканалів на дотримання цього закону.

"Після того, як закон опублікований, ми просто моніторимо телеканали, повідомляємо їм про те, що у них є порушення де-факто і де-юре закону, але штрафу вони не підлягають - це така стимулювальний захід нагадування", - зазначив Артеменко.

Нагадаємо, 2 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) оголосила конкурс на отримання ліцензій на мовлення на вільних радіочастотах.