ua en ru

Міліція в Україні офіційно стає поліцією

Міліція в Україні офіційно стає поліцією Фото: співробітниця нової української поліції

Міліція припиняє існування з сьогоднішнього дня

В Україні сьогодні, 7 листопада, де-юре припиняє своє існування міліція, її замінює Національна поліція. Сьогодні вступає в силу закон "Про національну поліцію".

"7 листопада в "червоний день календаря", де-юре припинить своє існування міліція - і, по всій країні де-юре будуть функціонувати органи поліції", - повідомляв раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

При цьому де-факто в Україні продовжиться перехідний процес, перехід з міліції в поліцію триватиме ще близько шести місяців.

Аваков підкреслив, що ніякого автоматичного переходу з міліції в поліцію в Україні не буде. Кожен співробітник нової поліції повинен буде пройти перевірку на відповідність новим вимогам.

"Ніхто не перейде автоматично з міліції в поліцію! Скрізь перехід буде спочатку зумовлений структурними змінами в підрозділах у відповідності зі стратегією реформи. Потім тестування та співбесіду, конкурсні набори - повна переатестація особового складу", - написав він.

Крім того, Аваков розповів, що атрибутом нової поліції буде форма, за якою можна буде стежити в процесі переходу міліції в поліцію.

"Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов'язки і заробітну плату, будуть отримувати тільки реформовані підрозділи нової поліції та новопризначені поліцейські, які пройшли атестацію. Тому, якщо Ви побачите на вулиці людину в формі старої міліції вже після 7 листопада - це означає, що або його підрозділ ще не пройшло процедури, або він сам ще не пройшов атестацію", - пояснив міністр внутрішніх справ.

7 ноября в "красный день календаря" де-юре прекратит свое существование милиция - и, по всей стране де-юре будет функци...

Posted by Арсен Аваков on 30 сентября 2015 г.

Кожен співробітник міліції повинен буде пройти переатестацію для роботи в новій українській поліції. Для цього створена Центральна комісія МВС на чолі з міністром Аваковим і з'являться обласні комісії.

Кадрова переатестація в міліції стартувала 5 листопада, коли Центральна атестаційна комісія вперше зібралася на засідання.

При цьому до атестації не допустять діючих співробітників міліції, відносно яких є підтверджена інформація про вчинення правопорушень. Зазначимо, проведення атестаційного конкурсу почнеться з міста Києва та Київської області.

На час атестації затверджується тимчасова штатна структура Національної поліції, яка буде існувати до остаточного і повного комплектування всіх підрозділів поліції.

#patrolpoliceua #uapolice #kyivpolice #lvivpolice #kharkivpolice #odessapolice #поліція #новаполіція

Posted by Патрульна поліція України on 5 ноября 2015 г.

Нагадаємо, створення в Україні Національної поліції було передбачено коаліційною угодою, яку було підписано 21 листопада 2014 р.

Закон "Про національну поліцію" був прийнятий Верховною Радою 2 липня. Президент України Петро Порошенко підписав закон про поліцію 4 серпня у присутності нових патрульних поліцейських.

6 серпня 2015 р. закон "Про національну поліції" був опублікований у парламентській газеті "Голос України". Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем публікації, тобто 7 листопада.

У середу, 4 листопада, Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе, яка у свій час працювала в команді на той момент Президента Грузії Михайла Саакашвілі, а в Україні була радником міністра внутрішніх справ.

Міліція в Україні офіційно стає поліцією

Фото: голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

У той же час заступником начальника Нацполиції став Олександр Фацевич, який до цього обіймав посаду начальника Департаменту поліції Києва.

Перші поліцейські з'явилися в Україні влітку 2015 р. Так, 4 липня в Києві на Софійській площі відбулася урочиста церемонія прийняття присяги особового складу патрульної поліції. У той же день перші патрульні поліцейські вийшли на вулиці столиці.

Міліція в Україні офіційно стає поліцією

Фото: церемонія присяги патрульних поліцейських в Києві

Пізніше патрульна поліція з'явилася в інших українських містах - Одесі, Львові, Харкові. Набір на патрульну службу зараз триває в інших обласних центрах і великих містах. Раніше глава МВС повідомляв, що в Україні до кінця року буде 10 тис. патрульних поліцейських. Патрульна поліція в перспективі повинна об'єднати функції дільничних, ДАІ та ППС.