ua en ru

Опубліковано закон про національної поліції

Опубліковано закон про національної поліції Фото: національна поліція України

4 серпня закон був підписаний Президентом

Закон "Про національну поліції" в четвер, 6 серпня 2015 р., опублікований у парламентській газеті "Голос України". Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем публікації, за винятком деяких положень.

У частині про поліцейських підрозділах патрульної поліції в Києві цей закон набирає чинності з дня його публікації. У частині про поліцейських підрозділах в Одесі та Львові закон набирає чинності з 20 серпня 2015 р.

Закон "Про національну поліції" був прийнятий Верховною Радою 2 липня. 15 липня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав цей закон і направив його на підпис Президенту.

4 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про національну поліції" у присутності нових патрульних поліцейських.

В кінці липня Петро Порошенко заявив, що Національну поліцію може очолити іноземець. "Досвід тих іноземців, яких ми залучаємо до проведення реформ, поки що є досить позитивним", - заявив тоді Порошенко.

Крім того, глава держави заявив, що Національна поліція повинна бути деполітизована і захищена від впливу політичних сил. Так, пояснюючи дану заяву, Порошенко зазначив, що Кабінет міністрів повинен призначати керівника Національної поліції, а решта призначення повинен робити керівник поліції.