ua en ru

Патрульна поліція в перспективі об'єднає функції дільничних, ДАІ та ППС

Патрульна поліція в перспективі об'єднає функції дільничних, ДАІ та ППС Фото: Ека Згуладзе

У МВС хочуть створити "універсального поліцейського"

Патрульна поліція в перспективі об'єднає функції дільничних, Державної автомобільної інспекції та Патрульно-постової служби. Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе в інтерв'ю газеті "Сьогодні", опублікованому на сайті МВС.

"Це дозволить оптимізувати витрати і не витрачатися на дублюючі структури. Крім того, ми отримаємо універсального поліцейського, який сам володіє інформацією за всіма напрямками, а не чекає, коли йому розкажуть інші. Кількість таких поліцейських ми зараз розраховуємо, але хотіли б мати більше, ніж зараз. Зміняться не тільки назва і форма, але й суть роботи, новий поліцейський буде більше спілкуватися з людьми, вирішувати їх проблеми, а не заповнювати папірці, як це змушені робити нині дільничні", - заявила Згуладзе.

Крім того, вона повідомила, що в майбутньому розглядається об'єднання оперативників та слідчих.

"Мабуть, самий складний і цікавий блок - оперативний і слідчий. За законом, зараз ці служби розділені. Але, по суті, вони завжди взаємопов'язані, і я бачу їх разом. Так, за коаліційною угодою у майбутньому розглядається перехід на принцип роботи детектива, що поєднує в собі обидві ці функції. Але до такого принципу ми повинні підготуватися. Що це означає? Обидві професії працюють найкраще в одній команді. Такі команди ми вже можемо створювати, закон це не забороняє", - додала Згуладзе.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що до кінця 2015 р. кількість патрульних поліцейських в Україні складе 10 тис. осіб.