ua en ru

Кернес евакуйований з зали суду в Полтаві

Кернес евакуйований з зали суду в Полтаві Фото: Геннадій Кернес

Захист мера Харкова заявив про зброю у протестувальників під будівлею суду

Міський голова Харкова Геннадій Кернес евакуйований з зали Київського райсуду у Полтаві, який розглядає справу про його причетність до викрадення і знущаннями над активістами Майдану, через зброю у протестувальників під будівлею суду. Про це у своєму Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Украиїни Антон Геращенко.

"Сьогодні о 10:30 в Київському районному суді Полтави повинен був початися суд над поки ще Харківським міським головою Кернесом Геннадієм Адольфовичем. Він разом зі своїми адвокатами і охоронцями таки приїхав сьогодні на попереднє засідання суду. Але до зали засідання не дійшов. На підступах до будівлі суду його зустрічала невелика маніфестація з 50-60 протестувальників, які спробували закидати Кернеса яйцями", - повідомив Геращенко.

За його словами, ця акція могла бути організована групою підтримки Кернеса з метою штучно створити загрозу його участі в судовому засіданні в Полтаві.

"Його адвокати вже заявили журналістам, присутнім у суді, що нібито у них є оперативна інформація про те що у когось з протестувальників могла бути зброя", - зазначив Геращенко.

Геннадий Кернес делает все для того, чтоб избежать справедливого суда над ним! Сегодня в 10 30 в Киевском районном суд...

Posted by Антон Геращенко on 18 Май 2015 г.

Як повідомили у відділі по зв'язках з громадськістю Полтавського облуправління міліції, біля будівлі суду зібралося близько 70-ти мітингувальників. Охорону громадського порядку забезпечують близько 30 правоохоронців.

"Не виключено, що серед присутніх мітингувальників можуть бути провокатори, які прибули в Полтаву з інших регіонів. Просимо всіх дотримуватися законності та не піддаватися на провокації. Закликаємо проявити високий рівень правової культури і громадянської свідомості. У разі виявлення підозрілих осіб негайно інформуйте міліцію", - заявили в міліції.

Кернес евакуйований з зали суду в Полтаві

Фото: Геннадій Кернес у будівлі суду, (фото twitter.com/itsector)

Нагадаємо, суд у Харкові заборонив проводити акцію на підтримку Кернеса 18 травня.