ua en ru

Кабмін очікує зростання безробіття до 9,5%

Кабмін очікує зростання безробіття до 9,5% Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Серед зареєстрованих безробітних 57% становлять жінки та 43% - чоловіки

У Кабінеті міністрів очікують зростання рівня безробіття в Україні у 2020 році. За прогнозами НБУ, безробіття може зрости до 9,5%.

Про це йдеться в урядовій програмі стимулювання економіки, ухваленій на вчорашньому засіданні Кабміну.

Як зазначається, серед зареєстрованих безробітних 57% становлять жінки та 43% - чоловіки. Більше половини з них працювали в сфері торгівлі та ремонту, сільського господарства та переробної промисловості. Понад 42% безробітних старші за 45 років.

Для зменшення наслідків кризи та розвитку ринку праці Кабмін пропонує ініціативи щодо збереження робочих місць, створення нових, та підвищення кваліфікації безробітних.

Так, створення робочих місць заплановано у сільському та лісовому господарствах, на будівництві доріг та інфраструктури, у галузі благоустрою, громадських, соціальних робіт та оцифрування документів. Також планується заповнення вакансій у ДСНС та у сфері поштових послуг.

Нагадаємо, станом на травень кількість офіційних безробітних в Україні перевищила півмільйона осіб, це майже на половину більше, ніж навесні минулого року.

Як писало РБК-Україна, в Україні діють податкові пільги через карантин: допомогу по частковому безробіттю дозволили отримувати і підприємцям.