ua en ru

ГПУ просить Гройсмана провести розслідування щодо начальника управління по поверненню активів МВС Тищенко, - нардеп

ГПУ просить Гройсмана провести розслідування щодо начальника управління по поверненню активів МВС Тищенко, - нардеп Фото: Олена Тищенко

Лещенко направив генпрокурору депутатське звернення

Генеральна прокуратура України просить голову Верховної Ради Володимира Гройсмана провести розслідування щодо начальника управління з повернення незаконно отриманих активів МВС України Олени Тищенко. Про це повідомив народний депутат з фракції партії "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, повідомили у прес-службі БПП.

Як зазначив нардеп, генпрокурор Віктор Шокін дав доручення спікеру парламенту Володимиру Гройсману провести розслідування щодо Олени Тищенко, яку нещодавно глава МВС призначив начальником управління з повернення активів.

ГПУ просить Гройсмана провести розслідування щодо начальника управління по поверненню активів МВС Тищенко, - нардеп

За словами Лещенка, у відповідь на його депутатське звернення генпрокурор попросив спікера ВР "організувати проведення службового розслідування за фактами, викладеними у зверненні народного депутата України Лещенка С.А., а також що Тищенко О.Ю., можливо, була засновником, посадовою особою або бенефіціарним власником суб'єкта підприємництва".

Нагадаємо, раніше Лещенко повідомляв, що Тищенко дев'ять років перебувала на держслужбі в Україні як співробітник секретаріату комітету ВР з питань протидії та боротьби з корупцією і паралельно в цей час працювала на казахського корупціонера Мухтара Аблязова за кордоном, тоді як закон "Про засади запобігання та протидії корупції "забороняє поєднувати держслужбу з будь комерційною діяльністю.

Нагадаємо, на початку липня Тищенко пообіцяла результати щодо розшуку рахунків корупціонерів через кілька місяців.