ua en ru

"Газпром" попросив Україну збільшити транзит газу через ремонт "Північного потоку"

"Газпром" попросив Україну збільшити транзит газу через ремонт "Північного потоку" Фото: російська компанія просить збільшити обсяги транзиту на 20%

Україна може збільшити транзит газу в Європу на 20%

Російська компанія "Газпром" направила Україні заявку на збільшення обсягів транзиту газу в Європу на 20% у зв'язку з ремонтом газопроводу "Північний потік". Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгаза".

"Вчора ПАТ "Газпром" направив заявку в ПАТ "Укртрансгаз" про збільшення обсягів транспортування природного газу європейським споживачам на 20% до 275 млн куб. м на добу", - йдеться в повідомленні.


Повідомляється, що Україна готова забезпечити збільшену заявку "Газпрому" за умови дотримання російською стороною контрактних зобов'язань. "Укртрансгаз" підтвердив виконання такої заявки, однак станом на 10:00 9 серпня російська сторона не вжила необхідних дій щодо дотримання контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.

Нагадаємо, в кінці липня глава "Нафтогаз України" Андрій Коболєв констатував рекордно низький обсяг транзиту газу через Україну.