ua en ru

По катастрофі Boeing на Донбасі можуть створити міждержавний суд

По катастрофі Boeing на Донбасі можуть створити міждержавний суд Фото: уламки авіалайнера на Донбасі

Малайзія придумала альтернативу міжнародному трибуналу

Малайзія розгляне варіант створення міждержавного суду для притягнення винних у катастрофі Boeing-777 на Донбасі. Про це заявив 16 серпня міністр транспорту Малайзії Лиоу Тіонг Лай, передає ТАСС.

"Після того, як Рада Безпеки ООН не підтримав ідею створення міжнародного трибуналу, ми розглянемо план "В", - зазначив глава відомства.

Він пояснив, що "мова йде про формування міждержавного суду або ж про передачу цієї справи в поле юрисдикції Міжнародного кримінального суду".

Нагадаємо, 29 липня Росія заблокувала резолюцію Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу, який дозволив би притягнути до відповідальності винних в аварії малайзійського Boeing в Україні. Всього за документ проголосували представники 11 делегацій, а три країни - Китай, Ангола і Венесуела - утрималися.

Пізніше Нідерланди назвали 3 альтернативи трибуналу з Boeing. Серед них - організація суду на вимогу Генеральної асамблеї ООН; створення трибуналу спільними силами Малайзії, Нідерландів, Австралії, Бельгії та України та організація процесу в національному суді однієї із зацікавлених країн.