ua en ru

Число загиблих в Тріполі збільшилася до 205

Число загиблих в Тріполі збільшилася до 205 Фото: конфлікт у Лівії (twitter.com)

Ще 913 осіб отримали поранення з 4 квітня поточного року

У ході бойових дій в столиці Лівії Тріполі загинули 205 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Всесвітньої організації охорони здоров'я в Twitter.

За інформацією ВООЗ, ще 913 осіб отримали поранення з 4 квітня поточного року, коли командуючий народної Лівійської армії Халіфа Хафтар оголосив про наступ на Тріполі.

Спеціальний посланник генерального секретаря ООН по Лівії Гассан Саламі раніше закликав Хафтара припинити наступ радий мирних жителів.

Раніше РБК-Україна повідомляло про 174 загиблих в результаті бойових дій в Лівії. Крім того, 8 квітня военно-повітряні сили Лівії здійснили авіаудар до південно-захід від Тріполі. Авіаудар був здійснений по аеродрому військової бази Ель-Ватыя. Генерал-майор Лівійської національної армії Абдул Салам аль-Хассі підтвердив, що літак спробував атакувати бойові позиції армії.

Нагадаємо, Саудівська Аравія пропонувала профінансувати Лівійської армії захоплення столиці Тріполі. Після цього державний секретар США Майк Помпео закликав сторони конфлікту в Лівії припинити військові операції проти Тріполі.