ua en ru

У Чорному морі стартували міжнародні військово-морські навчання "Сі Бриз"

У Чорному морі стартували міжнародні військово-морські навчання "Сі Бриз" Фото: навчання "Сі Бриз"

Навчання Sea Breeze пройдуть в Одеській і Миколаївській областях

В Україні сьогодні, 31 серпня, стартують багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze ("Сі Бриз"), які пройдуть в Одеській і Миколаївській областях України, а також у північно-західній частині Чорного моря. Про це повідомили у прес-центрі командування Військово-морських сил Збройних сил України.

"31 серпня - 12 вересня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря заплановано проведення українсько-американських військово-морських навчань із запрошенням представників флотів інших країн "Сі Бриз - 2015", - йдеться в повідомленні.

Мета навчань - відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні. Навчання покликані підвищити рівень довіри і безпеки в регіоні, поліпшити сумісність ВМС України і ВМС країн НАТО та країн-партнерів.

Раніше повідомлялося, що в навчаннях Sea Breeze візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців. З них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, 8 вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, до двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки, ще будуть брати участь до 500 військових із країн НАТО або програми "Партнерство заради миру".

Зазначимо, двосторонні навчання серії "Сі Бриз" із запрошенням представників флотів інших країн традиційно проводиться в дусі програми "Партнерство заради миру", відповідно до програми двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та США.

Як повідомлялося, участь у військово-морських навчаннях Sea Breeze візьмуть також "окремі військовослужбовці" Німеччини.

Нагадаємо, в березні ц.р. Президент Петро Порошенко затвердив план міжнародних військових навчань у 2015 р.

"Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях і тренуваннях, повинен бути таким, щоб вони стали інструкторами з підготовки та поширювали досвід, який придбали для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, для підвищення ефективності різних секторів наших Збройних Сил", - зазначив Порошенко, коментуючи участь українських військових у міжнародних навчаннях.

Як повідомлялося, українські ВМС розпочали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015" ще в листопаді минулого року.