ua en ru

Українські ВМС почали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015"

Українські ВМС почали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015"
Військово-морські сили Збройних сил України розпочали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015".

Військово-морські сили Збройних сил України розпочали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Ми спільно проаналізували досвід, набутий під час проведення навчань "Сі Бриз-2014" в Чорному морі, погодили мету, навчальні питання, обговорили формат, сценарій і можливий склад учасників", - розповів начальник відділу управління бойової підготовки командування ВМС капітан 1 рангу Олександр Орєхов.

За його словами, вже погоджено час проведення наступних запланованих конференцій і безпосередньо самих навчань, а також перелік країн, які будуть запрошені до участі в маневрах і опрацьовані певні фінансові питання.

"Навчальними цілями навчання буде відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних штабів і сил під час проведення міжнародної операції, а також взаємодія з кораблями і підрозділами інших країн під час проведення операції багатонаціональних сил", - зазначив Орєхов.

Як планується, учасники навчань відпрацюють дії морського і берегового компонентів, з тактичним застосуванням авіації з метою їх підтримки.

Нагадаємо, у вересні в Чорному морі завершилися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2014".