ua en ru

Німеччина візьме участь у військових навчаннях в Україні

Німеччина візьме участь у військових навчаннях в Україні Фото: Бундесвер

Окремі військовослужбовці будуть задіяні у маневрах сухопутних сил Rapid Trident і у військово-морських навчаннях Sea Breeze

Бундесвер влітку візьме участь у двох військових навчаннях в Україні. Згідно планам, "окремі військовослужбовці" Німеччини будуть задіяні у маневрах сухопутних сил Rapid Trident і у військово-морських навчаннях Sea Breeze, передає DW із посиланням на dpa.

Німецькі солдати, незважаючи на конфлікт на Донбасі, брали участь у таких навчаннях і в 2014 році. Москва тоді висловила протест проти проведення цих маневрів.

Відзначається, що в нинішньому році в маневрах Rapid Trident в 50 кілометрах від Львова візьмуть участь 1800 солдатів з 18 країн - на 600 більше, ніж у минулому році. Ці навчання під командуванням США відкриються урочистою церемонією 20 червня і триватимуть 11 днів.

Повідомляється, що спільні українсько-американські навчання Sea Breeze пройдуть на Чорному морі 31 серпня - 12 вересня.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак обговорив зі своїм канадським колегою Джейсоном Кенні можливості тренування військовослужбовців Збройних сил України військовослужбовцями з Канади.