ua en ru

Білоруський дипломат пішов у відставку на знак протесту проти дій уряду

Білоруський дипломат пішов у відставку на знак протесту проти дій уряду Фото: Андрій Бушило (facebook.com/belarusmfa)
Автор: РБК-Украина

Раніше Бушило зробив репост фотографії з маршу свободи в Мінську

Глава департаменту Північної Америки і Західної Європи МЗС Білорусі Андрій Бушило пішов у відставку "за велінням совісті". Раніше на його сторінці в Facebook з'явився репост фотографії з маршу свободи в Мінську.

Про це повідомляє Telegram-канал "Белсату".

Відзначається, що співробітники департаменту провели його оплесками, побажали якнайшвидшого повернення і подарували біло-червоно-білий прапор.

Як повідомляє "Радіо Свобода - Білорусь" з посиланням на БелаПАН, офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз підтвердив відставку глави департаменту Північної Америки і Західної Європи Андрія Бушила.

Раніше, 16 серпня на його сторінці в Facebook з'явився репост фотографії з маршу свободи в Мінську.

Нагадаємо, 16 серпня посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня засудив жорстоке придушення мирних акцій протесту в Білорусі і висловив солідарність з тими, хто вийшов на вулиці.

Відзначимо, за результатами голосування президентом Білорусі обрали чинного лідера країни Олександра Лукашенка. 9 серпня в Білорусі спалахнули масові протести після президентських виборів.

Міністерство внутрішніх справ Білорусі вже визнало, що в ході придушення акцій силовики відкривали стрілянину на поразку.

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я Білорусі офіційно визнало загибель двох осіб на протестах.