ua en ru

Україна повідомила МАГАТЕ про безпечної зупинки ядерного реактора на ЗАЕС

Україна повідомила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо безпечного завершення роботи ядерного реактора на Запорізькій атомній електростанції після інциденту з коротким замиканням.

Україна повідомила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо безпечного завершення роботи ядерного реактора на Запорізькій атомній електростанції після інциденту з коротким замиканням. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

Сьогодні МАГАТЕ було змушене зв'язатися з українською владою для з'ясування цієї ситуації. Українська сторона уточнила, що відключення реактора відбулося на Запорізькій атомній електростанції минулого тижня.

Коротке замикання виникло в трансформаторі у дворі АЕС. Спрацювала автоматика відразу відключила реактор.

Після з'явилися в ЗМІ повідомлень про інцидент МАГАТЕ направило запит своїм інспекторам, які підтвердили, що в результаті відключення реактора не сталося викиду радіації, інцидент визнаний безпечним.

Нагадаємо, раніше ДП "НАЕК "Енергоатом" повідомили, що при відключенні енергоблоку Запорізької АЕС 28 листопада не було ніяких радіаційних наслідків.