ua en ru

"Велика помилка". У Бундестазі критикують Шольца за позицію щодо передачі танків Україні

"Велика помилка". У Бундестазі критикують Шольца за позицію щодо передачі танків Україні Фото: глава комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (Getty Images)

Відмова влади Німеччини передавати Україні танки є дуже великою помилкою. Канцлер Олаф Шольц несе за це відповідальність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман в інтерв'ю RND.

"Відмова канцлера дати Україні танки у боротьбі за виживання не тільки незрозуміла, але й тривожно недалекоглядна. Ситуація, особливо для мирного українського населення, катастрофічна. Вибачте за виправдання, чому ми не можемо доставити танки. Особливо коли я чую, що поставка танків була б особливою провокацією для Росії, але ж ми успішно поставили самохідні гаубиці, зенітні танки, артилерійські системи та високоефективні протиповітряні системи, щоб врятувати тисячі життів. Тож передача танків зараз була б важливим доповненням до відкидання російських позицій", - розповіла Штрак-Циммерман.

За її словами, є очевидним, що російський наратив спрацьовує і заважає "деяким у Канцелярії" надати Україні необхідні танки.

"Той, хто фантазує про те, що з Росією буде перетнута червона лінія, розповідає історію агресора, а не жертв", - зазначила Штрак-Циммерман.

Вона акцентувала, що радники Шольца неухильно пропонують канцлеру блокувати передачу бойових танків та бронетранспортерів в Україні.

"Однак, зрештою, канцлер Німеччини несе відповідальність. Я вважаю цю відмову дуже великою помилкою", - підсумувала очільниця оборонного комітету.

Нагадаємо, нещодавно канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина не буде в односторонньому порядку передавати Україні танки західного зразка і ця умова збережеться і в наступному році.

Також канцлер Німеччини наголосив, що країна має намір продовжувати постачання зенітних установок Gepard до України та працює над цим питанням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.