ua en ru

Ракета-носій "Антарес", створена в Україні, доставила наукове обладнання на МКС

Ракета-носій "Антарес", створена в Україні, доставила наукове обладнання на МКС Фото: Володимир Тафтай (facebook.com/DKAUkraine)

Сьогодні, 7 листопада, з льотної бази NASA в США було запущено ракету-носій "Антарес" компанії Northrop Grumman, яка вивела на орбіту вантажний космічний корабель Cygnus.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Facebook глави Державного космічного агентства України Володимира Тафтая.

Ракета-носій "Антарес" складається з двох щаблів. У рамках програми українська сторона виконала весь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня ракети-носія.

Розробкою основної конструкції першого ступеня цієї ракети-носія займалося КБ "Південне" (Дніпро), а виготовило ДП "Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова" разом з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" ( Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА", "РАПІД" (Чернігів) та іншими.

Це 18 комерційна місія Northrop Grumman з надання послуг з поповнення запасів для NASA, яка доставить наукові дослідження, матеріали та обладнання на Міжнародну космічну станцію.