ua en ru

В Харківській області росіяни вдарили ракетою по терміналу "Нової пошти": є загиблі та поранені

В Харківській області росіяни вдарили ракетою по терміналу "Нової пошти": є загиблі та поранені Фото: в Харківській області росіяни обстріляли термінал "Нової пошти" (t.me/police_kh_region)

Ввечері 21 жовтня росіяни ракетами атакували термінал "Нової пошти" в селі Коротич Харківської області. Повідомляється про щонайменше шістьох загиблих та 14 поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію президента України Володимира Зеленського.

За його словами, під час удару по цивільному об'єкту загинули люди, ще щонаймеше 13 отримали поранення. На місці працюють усі відповідні служби, триває рятувальна операція.

У зв'язку з цим, Зеленський заявив, що потрібно збільшувати тиск на державу-терориста і щодня відповідати на російський терор результатами на передовій.

"Потрібно зміцнювати єднання світу в протистоянні терору ще більше. І ми це робимо. Росії нічого не вдасться досягти терором і вбивствами. Кінець для всіх терористів один: відповідальність за скоєне", - сказав президент.

Пізніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що кількість загиблиї наразі становить шість осіб, а кількість поранених зросла до 14, серед них є люди у тяжкому стані.

"Медики надають всю необхідну допомогу. Профільні служби продовжують працювати на місці та ліквідовувати наслідки", - написав Синєгубов.

Нові деталі атаки

Синєгубов заявив, що усі загиблі та поранені були працівниками "Нової пошти". Постраждалим від 19 до 42 років, семеро з них перебувають у середньому стані, ще семеро - у тяжкому.

"За попередніми даними, ворог вдарив ракетами комплексу С-300", - додав Синєгубов.

Поліція відкрила справу

За словами начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, обстріл відбувся у селі Новий Коротич. Після атаки було знищено термінал та вантажівку, також пошкоджень зазнали припарковані автомобілі та причепи.

"Двоє з шести загиблих настільки сильно обгоріли, що нам доведеться знову робити аналізи ДНК, щоби опізнати жертв російського терору", - зазначив він.

Болвінов зазначив, що правоохоронці зареєстрували та почали розслідувати кримінальне провадження за за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

"Всі жертви - це цивільні мешканці області, які просто виконували свою роботу", - зазначив він.

"Нова пошта" оголосила траур

Компанія "Нова пошта" у зв'язку з ударом оголосила 22 жовтня траур. Також там зазначили, що у робітників не було часу добігти до укриття.

"У них не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до. Наразі всім постраждалим надається медична допомога, ми на звʼязку з лікарнями та сімʼями постраждалих. Та це, звісно, не поверне наших людей. Співчуваємо кожному", - зазначили в НП.

Кількість поранених зросла

Станом на 02:30 відомо, що на території термінала перебувало 20 осіб, з них 6 осіб загинули та 16 поранені, повідомили в ГУНП в Харківскій області. Серед постраждалих - чоловіки віком від 19 до 43 років. З травмами різного ступеню тяжкості їх доставили до лікарні.

"Фахівці вибухотехнічної управління вилучили уламки ракети С-300. Слідчі разом з криміналістами і судмедексперти проводять огляд тіл загиблих", - зазначили у поліції.

Вибухи в Харкові та області

Раніше ввечері місцева влада повідомляла, що у Харкові та області чули вибухи - заявлялось про ракетну атаку ворога. До цього росіяни обстрілювали місто 18 жовтня. Тоді через атаку в Харкові були проблеми зі світлом.

А 6 жовтня РФ завдала ракетних ударів по центру Харкова "Іскандерами". Під прицілом ворога опинилися житлові будинки, повідомлялось про десятки постраждалих та загиблу дитину.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.