ua en ru

Через ракетний удар по Дніпру багато постраждалих, є зниклі безвісти: усі деталі обстрілу

Через ракетний удар по Дніпру багато постраждалих, є зниклі безвісти: усі деталі обстрілу Фото: через удар по Дніпру 16 людей поранені, четверо зникли безвісти (t.me/pgo_gov_ua)

Російські окупанти вдалися до ракетного обстрілу Дніпра у п'ятницю, 26 травня. Внаслідок атаки є загиблий та багато постраждалих.

Усі подробиці обстрілу Дніпра - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Загарбники поцілили ворожі ракети по будівлі поліклініки та ветеринарної клініки, внаслідок чого виникла пожежа, що охопила вже 1 тисячу кв. м. Триповерхову будівлю частково зруйновано.

Через атаку було пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, а також автомобілі мешканців.

Фото: ракетний обстріл Дніпра (https://t.me/mvs_ukraine/25622)

Постраждалі через атаку

Внаслідок обстрілу загинула одна людина, ще 23 отримали поранення.

Фото: ракетний обстріл Дніпра (dnipropetrovskaODA)

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив, що серед постраждалих внаслідок обстрілу Дніпра є двоє дітей - хлопчики 3 та 6 років. Їх госпіталізували у середньому стані тяжкості.

Загалом медики госпіталізували 21 людину, троє них - у важкому стані.

Окрім того, уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що чотири людини вважаються безвісти зниклими після ворожої атаки.

Фото: ракетний обстріл Дніпра (t.me/pgo_gov_ua)

У МВС повідомили, що усі необхідні служби працюють на місці ракетного удару в Дніпрі - слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти та співробітники ДСНС.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що кількість постраждалих зросла до 30 осіб, серед яких двоє дітей. Також він додав, що з трьома людьми досі немає зв'язку.

Реакція Зеленського

На ракетний обстріл вже відреагував президент України.

"Російські терористи вкотре підтверджують свій статус борців з усім гуманним та чесним... Маємо перемогти цих нелюдів безповоротно та якомога швидше. Тому що наш час - це наші люди. А наші люди - це найдорожче, що є в Україні", - написав він.

Зеленський також оприлюднив відео наслідків обстрілу міста.

Пункт для звернень

Поліція розгорнула пункт прийому заяв та повідомлень громадян, що постраждали внаслідок ракетного удару по Дніпру. Він розташований за адресою: м. Дніпро, вулиця Калинова 83 (навпроти заправної станції "Окко").

Рятувальники загасили пожежі

Через атаку по клініці у будівлі поруч та у ветеринарній клініці виникли пожежі.

Наразі всі займання, загальною площею близько 1200 м², ліквідовано.

День жалоби у Дніпрі

Мер Дніпра Борис Філатов у себе в Telegram написав, що 27 травня у Дніпрі буде день жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару росіян по місту.

Він також уточнив, що обстріл знищив філію однієї з медустанов, де надавали психіатричну допомогу. Жодних військових об'єктів там не було.